fredag 23 januari 2009

Första passet med gänget

Jag vet, jag MÅSTE bli bättre på att uppdatera!

I onsdags var vi iaf och tränade med det nya träningsgänget, eller vårt första :). Vi ska tydligen ha varit en mkt tapper skara då mer än hälften fattades som jag fattade det. Det kändes rätt skönt då jag märkte att jag inte alls kommit långt :) Fick mycket hjälp av Rolf som kändes otroligt duktig, väldigt lugn och sansad och hans sätt att träna verkar passa mig och Jagger bra. Vi började träna lite på budföringen och detta fixade Jagger kanon, var lite rädd att han skulle tycka det var konstigt att lämna mig för att springa fram till någon helt främmande filur men icke till och med tempot var toppen. Så nu blir det mycket sådan träning.

Även lydnaden hjälpte Rolf mig med. Den har vi ju knappt kommit igång med så att det var verkligen välkommet med lite hjälp med den. Vi gick igenom var moment och Rolf berättade hur han ansåg att de kunde läras in. Fick en hel del tips och aha upplevelser så det var toppen. Än en gång måste jag påpeka hur fantastisk min hund är, så följsam, uppmärksam och arbetsvillig!

Vi hade 2 hundar som tränade bredvid oss hela tiden och trots att vi mest stod och pratade om de olika momenten så stannade Jagger kvar lös vid min sida nästan hela tiden. Ett par gånger drog nyfikenheten honom fram till hundarna men då kallade jag bara in honom och han vände på en 50 öring. Det bör tilläggas att det var måånga månader sen vi tränade med andra hundar i närheten. Så tack än en gång Marie för en sådan otrolig hund!

Igår körde vi ut till klubben och tränade lite. Vi la ett spår och körde ett litet lydnadspass. I lydnaden har vi riktat in oss på 2 saker nu, linförigheten och hoppet. Hoppet är snart redan klart men det känns skönt att ha något som sitter.

Ikväll kör vi nog också ut en runda till klubben, enda planen med lyse :).
Måste bara städa först :(

Imorgon blir det spårträning med gruppen, spännande. Sedan kör jag till Nathaly i Göteborg, kommer hem Söndag kväll igen.

Vill även påpeka att Jagger har åkt bil var dag i en hel vecka nu utan att ha blivit åksjuk! Så nu hålls tummar för att det bara var åldersrelaterat.

Ha en underbar helg!

1 kommentar:

  1. Kul att ni hittat ett "gäng" som verkar bra :).
    skönt att Jagger slutat halta, än så länge verkar Irma också vara "frisk" får väl se om några dagar.

    Ha en toppenhelg

    SvaraRadera