fredag 8 maj 2009

Och så var det dax igen...

Nästa sjukdomsvåg sprider sig över Kristianstad kommun och Malin drabbas återligen. Denna gången är det förkylningsinfluensa eller vad man nu väljer att kalla det. Förstår inte varför jag åker på allt sånt här!? Har legat hemma med feber och hosta sen i tisdags men äntligen känns det som om att det börjar släppa nu. Kul när man ringer till jobbet på morgonen och det första dom svarar är "nej inte nu igen!", pinsamt! Men det är väl den stora charmen med att jobba på skola, tror jag kommer vara mycket friskare i sommar när jag ska gå tillbaka till äldreboendet igen. Där KAN man inte bli smittad iaf, all denna handsprit!!

Jagger har denna veckan svarat upp mitt konstanta tv tittande med att bli spritt språngande galen! Han har bokstavligt talat sprungit på väggarna. Jag som trodde att jag aktiverade honom för lite i vanliga fall fick verkligen se hur han beter sig när han är understimulerad.

I måndags fick han sig dock ett rejält pass. Vi körde ut till rinkabyfältet som ligger ute vi klubben och la ett för honom långt spår. Jag fick tips från en vän att sluta lägga näring i spåret och bara nöja mig med han favorit boll på slutet, detta då jag tycker att han har gått rätt ojämnt. Sagt och gjort, jagger fick sig ett rejält spår med en rätt ordentlig vinkel. Var lite osäker på om hur han skulle fixa det med tanke på att det var ett bra tag sen vi spårade nu. Men herregud vad han spårade! Han gick rakt på och höll ett riktigt fint tempo hela vägen genom spåret, vinklen tog han helt galant. Ska aldrig mer tvivla på min hund, han har en helt fantastisk näsa och det visade han verkligen i måndags!

Medan vi lät spåret ligga passade vi på att träna lite uppletande. Då jag aldrig tränat det tidigare hade jag ingen aning om vad jag gjorde :) men det gick nog rätt bra ändå. Planerade att börja träna enbart ingångarna men kom väldigt snabbt fram till att det inte behövdes någon direkt träning där då han så naturligt alltid väljer att komma in med sakerna till mig. Vi gick därför vidare genom att jag bad honom sitta kvar när jag med synretning gick ut och la hans leksak rakt framför honom. Gick sedan in och skickade fram honom, tanken med detta är att han ska får ihop ordet leta med att gå rakt ut och hitta saken, komma in med den och då kommer belöningen. Har valt att gå på synretning men märker att då han inte hittar den så kopplar han på nosen direkt. Någon som har tips och idéer så är de mer än välkomna :)

Idag är det kvällstävling i lydnad på klubben och jag ska vara med, och hjälpa till :) Tänkte anmäla mig men då jag inte är 100 säker på hur han skulle bete sig på tandvisningen ännu så valde jag att bara grilla korv istället :) Mår som tur är bättre idag så det blir nog ett spår till huliganen idag också, är så taggad nu efter att det gick så jäkla bra förra gången!

Ha en skön fredag kväll!

1 kommentar:

 1. Hej,
  Det finns många sätt , ett bra sätt är Inkis sätt, gå med hunden kopplad ut i rutan, lägg föremålet så hunden ser det och gå sedan tillbaka med hunden och skicka den...

  Man tränar hämta & bära/hålla för sig och ingångarna för sig:) Googlalite på uppletande så hittar du artiklar, uppletandebokenär också bra:)

  Lycka till:)
  Kram

  Marie

  PS, Jagger har bästa näsan i hela kullen tror jag:)

  SvaraRadera