måndag 20 april 2009

Blåsigt värre

Har precis kommit hem från en blåsig kväll på klubben. Det var så fint väder när vi kom ut men så fort jag och Jagge tränat klart började det blåsa som in i! Då skulle vi hålla kurs i 2 timmar, så det var bara till att bita ihop och stå ut med all vind. Men det gick bra och gud vad duktiga våra kursdeltagare börjar bli! Kul att se hundarna utvecklas och hur engagerade ägarna är.

Hann träna lite lydnad med min Jagger också. Vi gjorde en platsliggning i grupp och den funkade bra. Jagger låg i 2 minuter sen började han krypa så det blir till att träna en del uthållighet där. Är ändå nöjd med honom för han var hela tiden mycket fokuserad på mig, trots att hundar reste sig och förare gick fram till hundarna så låg han stilla.

Linförigheten funkar kanon nu! Han har hittat precis rätt position nu och kan hålla kontakten en bra stund. Nu blir nästa steg att lägga på lite störning och sen behöver vi jobba mer på tempot vid sättandet.

Budföringen funkade också bra idag. Catta var snäll och ställde upp trots att vi stått och hackat tänder i två timmar innan :) Var rädd för att han skulle glömt vad som väntades av honom då det var ett tag sen vi tränade på det men det satt klockrent. Bara ingångarna som ska jobbas in.

Mognads mässigt tycker jag att han har utvecklats mycket de senaste veckorna. Han har verkligen växt till sig och känns mycket mer stabil än för bara några veckor sen. Tycker till och med att han känns mer stabil nu än vad han någonsin gjort. Han vågar ta för sig mer och han känns mer säker i situationer som han tidigare kunde tycka var lite jobbiga.
I takt med detta märker jag även att han försöker ta för sig mer här hemma. Det känns som om att man fått "mer hund". Så nu håller vi hårt på reglerna! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar