fredag 9 april 2010

Då har vi rest oss igen

Då drar träningsperioden igång igen! Har hunnit köra en del pass med Jagger denna veckan och det känns helt kanon. Nu känner jag hur stressad jag varit tidigare, nu har jag mer kontroll under träningen och tar mig tiden att tänka igenom hur jag vill ha det. Vilken skillnad det blir på träningen! Nu ser den ju ut som jag vill ha den, lungt och sansat med fokus på perfektion (japp, sån är jag) Nu handlar allt om kontakt och koncentration.

Man blir förvånad av hur mycket de minns efter så lång tid utan träning. Momenten går som på räls, även de problem som fanns i höstas finns kvar :)
Den långa vilan har dock inneburit ett problem, pip. Än är det väl inte så farligt men jag lägger märke till en liten antydan till att han börjat pipa, detta då han blir lite upp jagad och inte riktigt vet vad han ska göra. Försöker hålla mig själv väldigt lugn och är väldigt tydlig och visa honom vad han ska göra. Framför allt lägger jag stor vikt vid att inte få upp honom i varv.

Hoppas att detta ska funka och att det är något som försvinner när vi kommit in i träningen lite mer och allt inte är sååå kul som nu, inte lätt när man inte gjort mer än gått promenader i flera månader!

Idag var vi ute och tränade med en kompis på fältet. Det blev ett spår och sedan lite lydnad på klubben. Andra spåret denna veckan nu och där syns det att det inte blivit så mycket träning. Lite ut och in men fram tar han sig och JOBBAR gör han. Vi jobbar vidare med det så är vi säkert på rätt spår igen :)

Min vackra pojke! Eller ja, tror nog inte han skulle göra sig så bra som vänster varvare :) Han är lite tunn just nu då jag har svårt att få honom bra i vikt. Ska prova att byta mat på honom nu, har pratat med de på Royal Canin och de har rekomenderat ett nytt lite högpresterande foder till honom så vi får väl se om det hjälper.

1 kommentar:

  1. Hej Malin Lina med Jaga här ;) Min e oxå lite tunnare men jag gick över till färsk fruset kött i stället med goda resultat ,vill bara ha mer. Ha de bra:)

    SvaraRadera