lördag 10 oktober 2009

Lördag 10 oktober

Dagen har tillbringats med sökgruppen. Har kollat på många hundar på olika träningsnivåer, allt från unga gröna hundar till hundar som tävlar elit. Även Jagger fick komma ut och träna lite.
Vi började med att göra vindövningar. Första gången han var ute satte han ner näsan i backen och försökte spåra upp figgen, tog ett tag sen lyckades han hitta henne. Tyckte dock att det såg mkt konstigt ut när någon låg mitt ute i skogen men med lite stöttning var han snabbt framme och busade med figuranten. Andra skicket satte han också ner näsan till en början, inga problem alls med figgen här. Efter dessa förstod han vad som väntades av honom och började vinda mer i luften, benen är dock lite snabbare än huvudet så när han fått vittring flyger han ut i full fart tills han märker att den försvann. :) Tyckte han löste detta kanon, bara jag som ska förstå lite vad det innebär samt lära mig att läsa honom bättre så kommer det nog gå bra i söket fram över. Man kunde verkligen se på honom hur otroligt kul han tyckte att det var. Har än inte hittat någon gren han inte skulle passa till :)

Det var även skoj att höra folk säga "vad roligt att träffa en holländare som är så social!" Han skötte sig jätte bra med gruppen, folk hade mycket svårt att tro att han kan ha en social sida som inte är så skoj. Han har under den senaste tiden inte visat några svaga sidor där alls, skönt.

Hann även med ett lydnads pass ute på klubben. De senaste gångerna vi tränat har jag bara belönat med godis och socialt beröm, tagit bort leksak och kamp. Herre jesus vilken skillnad det börjar bli, han verkar tänka mkt mer nu och ligger inte alls i den stress nivån han legat på innan, var rädd att han skulle bli lite loj men ack nej, det funkar super. Könsmoganden brottas vi dock med fortfarande, omvärlden har blivit mer intressant och där är mkt mer "go" i honom. Det sistnämnda känns rätt kul, ska bara lära mig hantera det :)

1 kommentar:

 1. Hejsan!!!

  Vad duktiga ni är o vad skoj det låter med sök!
  Ja, kvicka är de, de "små" liven :)
  Ha det bäst
  Annica

  SvaraRadera