torsdag 5 februari 2009

Nu var det dax igen

Ett tag sen jag skrev, jag vet. :)

Hänt sen sist? Hmm.. spåret har verkligen börjat flyta på bra. Har börjat lägga dem längre och håller alltid en liggtid på en timme. Gossen är mycket noggrann och jag känner att nu börjar det krävas nya utmaningar. Vi har nu börjat träna vinklar ordentligt, har inte gjort det innan då det inte känts som om att han varit redo. Nu funkar allt toppen så det ska bli kul att gå på nästa utmaning.

Lydnadsmässigt da? hmm.. sämre på den fronten. Har inte riktigt hittat något bra sätt att jobba på. Eller jo igår trillade nog poletten ner, hoppas jag :). Jagger blir lätt lite "sävlig" (tror jag iaf det heter) i lydnaden, det är svårt att få honom tillräckligt intresserad. Igår körde vi ett kort pass med MYCKET fart! Han fick kampa så jag fick upp honom ordentligt sen snabbt ett moment och belöning. Han låg högt i varv hela tiden, då funkade han. Jagger är en hund som aldrig "tappar huvudet" när han går upp i varv (så anser jag iaf). Börjar han sen bli helt säker på vad han skall göra behövs inte samma retning. Hmm.. allt detta blev väldigt konstigt skrivet, hoppas någon förstår iaf :).

Vi körde även lite budföring igår och detta gick bra, vi behöver dock träna mer på detta då han än inte förstår kommandot "march". Tempot förvånar mig, jag tränade med Rolf som Jagger tycker verkar myyycket skum trots det så är det full fart hela vägen fram, han sätter sig även fot bra.

Han är super kul att träna med, får han en uppgift så skiter han fullständigt i vad som händer runt omkring honom. Han är fullt koncentrerad på matte.

Ha en bra kväll!

3 kommentarer:

 1. Visst hade det väl varit bra om man bara hade kunnat syssla med spår och så kom lydnaden av sig självt. Poff. Bara sådär. Det hade varit kanon. ;)

  Ha en riktigt bra helg!

  Kram Lina med huliganer

  SvaraRadera
 2. Hejje där!

  Aktiva och duktiga ni är! Men nu är det faktiskt dags med lite bilduppdatering, är ju nyfiken på hur gangstern ser ut nu! Och minsann resten av hundfamiljen med för den delen!

  Fram för fler bilder i bloggen! :)

  kramkram Madeleine, timo och småkillarna

  SvaraRadera
 3. Självklart får du "sno" bilder.
  Men glöm för allt i världen inte att ge mig adressen till sidan sen.

  Trevlig helg

  SvaraRadera