söndag 28 december 2008

Städat

Idag har jag mest städat. Ibland önskar man att man inte haft hund, vilket rent och härligt liv man hade haft då. Men trååkigt! Nej jag skulle aldrig klara mig utan hund, vad skulle man då hitta på om dagarna?

I morse tog jag med Jagger och Felice på en härlig morgon promenad, trodde jag. Felice gick som en ångvält drog hit och dit hela tiden. Hon brukar gå jätte bra i koppel men inte om man går med fler än henne. Nej jag går hellre två rundor i fortsättningen.

Efter att vi gått en stund ser jag en kille som vi brukar möta. Han har en konstig blandras som han låter gå precis var den vill, han följer med snällt och villigt. När hunden gick ut på åkern följde han efter. Såg hemskt roligt ut! Han har även en ganska jobbig inställning till hur man möter andra hundar. Han vill jämt släppa fram sin hund och låta den hälsa. Säger man att man inte vill att de ska få gå fram till varandra blir han sur. Skum typ. Han skulle ha hunden som jakthund, jaga vildsvin!

Idag var han nog ute och tränade för då vi såg honom la han hunden och gav tecken till någon som stod längre bort. Dumma jag fattade inte varför. Snabbt där efter kom ett rejält skott. Skönt att se att mina hundar inte reagerade, de bara fortsatte som om inget hänt. Men får man verkligen hålla på att skjuta var man vill?

Då vi kom hem från rundan berättade sambon att hans mamma ringt. Hon hade sett samma kille träna sin hund en bit från deras hus. Efter en stund hade han satt sin hund och lämnat den och gått in i skogen antagligen för att uträtta sina behov. Efter en kort stund hade svärmor sett hur hunden i full fart satt fart efter ett råddjur. Killen kom tillbaka ut ur skogen och såg lite lätt snopen ut. :) Det slutade dock lyckligt och han fick tag i sin hund.

Hoppas ni haft en bra dag! God natt!

1 kommentar:

  1. Jag missade tyvärr också Frida-lägret nu senast :(.
    Nä, till helgen ska jag inte ner, såvitt jag vet nu ska jag inte ner förräns till lägret till sommaren, men det är sånt som kan ändras.
    Du får väl ta med dig monstren och komma upp till det riktiga landet och spåra & träna vid tillfälle :).

    SvaraRadera